Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan sustine referendumul anuntat de Klaus Iohannis, atat in Parlament, cat si in spatiul public, noteaza dcnews.ro.

"PNL solicita presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, sa nu incerce rezolvarea cu jumatate de masura a crizei acute care exista in acest moment in societatea romaneasca.

Am observat ca Liviu Dragnea se concentreaza doar pe OUG 14, care trebuie aprobata de Parlament. In momentul de fata, exista doua ordonante, respectiv OUG 13, care continea albirea dosarului lui Dragnea, si OUG 14. Indiferent de interpretarile juridice in care pare expert Dragnea, PNL solicita o pozitie fara echivoc a celor din majoritatea parlamentara, si anume a parcursul legislativ al celor doua ordonante sa fie urmatorul: (1) dezbatere in Parlament si respingerea OUG 13 si (2) dezbatere in Parlament si aprobarea rapida a OUG 14, cu un amendament de clarificare a constitutionalitatii din aceasta ordonanta.

Opiniile juridice sunt multiple, exista doar o singura decizie politica care se poate lua in momentul de fata – dezbaterea acestor ordonante si, una cate una, sa-si gaseasca rezolvarea in Parlament", a scris Raluca Turcan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.