In cadrul dezbaterii Legii bugetului, senatorul PMP Traian Basescu a atras atentia ca proiectul de buget este "riscant".
"As caracteriza acest buget ca fiind un buget imprudent, riscant, pentru ca pleaca de la premise ideale sau idealiste. (...) Nu pot sa nu va spun ca am senzatia privind la legile care au guvernat intocmirea acestui buget ca avem doua trenuri care merg pe aceeasi linie din directii opuse, fiecare cu 100 km/h, iar in regulatorul de circulatie avem un om de la miscare care e beat. 'Miscaristul' este beat, de ce da drumul celor doua trenuri in conditiile in care unul mareste cheltuielile si celalalt tren scade veniturile?", a declarat Basescu, citat de romanialibera.ro.

"De fapt acest buget sacrifica investitiile private. Asa cum declara ministrul de Finante, banii pentru acoperirea deficitului bugetar vor fi luati din sistemul bancar romanesc. Ceea ce inseamna ca domnii de la banci vor avea un excelent buget, in schimb nu vor mai fi tentate sa imprumute niciun leu sectorului private pentru a-i permite dezvoltarea", a adaugat fostul presedinte, citat de digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.