Primul-ministru Sorin Grindeanu a anuntat, sambata, ca va convoca, duminica o sedinta de Guvern pentru aborgarea ordonantei de urgenta privind modificarea Codului Penal si a Codului de Procedura Penala.

”Am ascultat multe opinii din partidul din care fac parte de 20 de ani, din colegii din coalitia guvernamentala, de la oameni simpli, am auzit vocea strazii. Vin azi dupa aceste opinii exprimate sa va spun decizia mea ca prim-ministru in ceea ce inseamna dezbaterea publica din aceste zile. Nu vreau si nu doresc sa dezbinam Romania, care nu poate fi rupta in doua. Romania, prin ceea ce se intampla, pare rupta in doua, daca nu in mai multe bucati. Este ultima mea dorinta de a se ajunge la asa ceva”, a spus Grindeanu la inceputul discursului sau.

”Dincolo de mitinguri - si am urmarit cu atentie ceea ce s-a intamplat in toata tara si am vazut pozitiile oamenilor, foarte multe argumentate, altele nu transmiteau realitate- ideea este ca s-a creat un clivaj in societate. Pe de alta parte sustinatorii nostri ne indeamna sa continuam in ceea ce priveste acest demers. Am luat cateva decizii: maine vom face in regim de urgenta o sedinta de Guvern pentru abrogarea acestei ordonante de urgenta”, a spus Sorin Grindeanu.

El a precizat ca foloseste termenul de ”abrogare” pentru ca acesta a fost folosit de catre presedintele Iohannis, insa Guvernul urmeaza sa stabileasca exact procedura care va fi folosita, scrie News.ro.

”Vom gasi calea legala - abrogare, prorogare - ca sa nu intre in vigoare aceasta ordonanta. De asemenea, este nevoie de a avea totusi o concordanta intre ceea ce insemana deciziile CCR si cadrul legal (...) Pornind de la deciziile CCR si de la forma pe care o avem, poate excluzand acel prag de 200.000 de lei, astfel incat dupa dialogu pe care sper sa-l am, in cel mai scurt timp sa trimitem un proiect de lege spre Parlament, pentru punerea in concordanta a deciziilor CCR cu cadrul legal”

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, sambata, ca Ministerul Justitiei si ministrul Florin Iordache isi asuma consecintele pentru faptul ca argumentele Guvernului pentru OUG 13/2017 nu au fost bine comunicate.

Citeste si:
Guvernul a amânat plafonarea adaosului comercial. Ședința pentru...
Guvernul a amânat plafonarea...

”Toate argumentele pe care noi le-am avut in sustinerea acestei ordonante nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv, s-a creat foarte multa confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legatura cu ceea ce, pana la urma, s-a adoptat. De aceea Ministerul Justitie si ministrul Justitiei isi vor asuma, isi asuma consecintele”, a declarat Sorin Grindeanu, in cadrul declaratiei de presa sustinute la Palatul Victoria.

Citeste si:

Citeste si:
Barna: „Prima mașină mi-am cumpărat-o cu câțiva bani câștigați...
Barna: „Prima mașină nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.