Presedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat, sambata, pentru News.ro, ca emotia colectiva uriasa si deznadejdea provocate de catre ordonanta privind codurile penale nu poate contrabalansata prin demonstratia in sprijinul guvernului Grindeanu pe care PSD intentioneaza sa o organizeze, singurele solutii fiind fie abrogarea OUG, fie respingerea ei rapida in Parlament. La randul sau, deputatul liberal Cezar Preda considera o eventuala manifestatie a PSD drept ”o mare greseala”.

”Faptul ca PSD se gandeste la o contramanifestatie arata cat de mult inteleg ei ce se intampla. Aceasta emotie colectiva nu va putea fi contrabalansata de un miting de partid. Ordonanta a provocat o asemenea deznadejde si o emotie colectiva uriasa incat singura solutie este abrogarea de urgenta a ordonantei sau respingerea ei rapida in Parlament”, a declarat Raluca Turcan.

Deputatul liberal Cezar Preda a afirmat ca orice partid care incearca sa faca o contra-manifestatie face o mare greseala, precizand ca OUG prinvind modificarea Codurilor penale trebuie dezbatuta in regim de urgenta in Parlament pentru a arata ca exista vointa politica de a respecta ceea ce cere strada.

”Nu trebuie politizata actiunea din strada a societatii romanesti din aceste zile. Ea este pura, curata, chiar daca anumite partide incearca sa se lipeasca de ea, parerea mea e ca e o greseala. Partidul National Libearl simte exact ce simte si strada, este de acord cu solicitarile societatii civile, dar asta nu inseamna ca intervine in aceasta miscare libera a societatii civile”,
a declarat deputatul PNL, pentru News.ro.

Cezar Preda a precizat ca ”orice partid, inclusiv PSD, incearca sa faca o contra-manifestatie face o mare greseala”

”Nu trebuie sa intervii pe ceea ce face societatea cu ceea ce vrea un partid care e nemultumit de ce vrea o anumita pare a societatii. noi trebuie sa transam in Parlament. Am invitat colegii de la PSD sa dezbatem in regim de urgenta proiectul de ordonanta ca sa aratam ca exista vointa politica de a respecta ceea ce strada cere. Au refuzat si acum isi imagineaza alte actiuni”, a precizat liberalul.

Preda a tras si un semnal de alarma, afirmand ca orice zi in care lumea e in strada aduce Romaniei un deficit economic ”fantastic”. ”Orice zi in care lumea sta in strada nu mai da predictibilitate niciunei afaceri din Romania. Asta este miza mare, nu miza PSD, miza PNL. Aici trebuie sa avem grija ca ceea ce cere strada sa rezolvam rapid. Unde rezolvam rapid? Nu tot in strada, ci rezolvam rapid in Parlament. Acesta este rolul partidelor politice. PNL a cerut sa faca acest lucru, iar Dragnea a refuzat”, a spus Preda.

Deputatul Liviu Plesoianu a anuntat, pe Facebook, ca social-democratii vor organiza un miting de sustinere a guvernului Grindeanu, manifestatia urmand sa aiba loc in cursul saptamanii viitoare.

Citeste si: Olguta Vasilescu: Cred ca trebuie sa iesim si noi in strada. Parlamentul a devenit sufrageria USR

Citeste si:
Peste 10.000 de angajați din domeniul sănătății protestează în...
Peste 10.000 de angajați din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.