Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca incercarile de subminare a activitatii guvernamentale reprezinta o tentativa de subminare a ordinii de drept din Romania ”prin mijloace mai mult sau mai putin legale”.

Liviu Dragnea a spus ca Guvernul Grindeanu exercita o putere legitimata prin votul cetatenilor la alegerile din 11 decembrie si prin votul de investire al Parlamentului. In consecinta, destabilizarea activitatii Executivului ar reprezenta o destabilizarea a ordinii de drept.

PSD a castigat alegerile printr-un vot masiv exprimat la urne de catre cetateni. In aceasta luna, Guvernu a exercitat puterea in mod legitim, in spiritul si in litera Constitutiei. Guvernul si partidele care il sustin suntem determinati sa exercitam puterea executiva si legislativa acordata de catre cetateni. Consideram ca orice incercare de subminare a activitatii Guvernului este o tentativa de destabilizare a ordinii de drept in Romania prin mijloace mai mult sau mai putin legale”, a declarat Dragnea.

Presedintele PSD a precizat ca respecta dreptul manifestantilor de a protesta, dar le-a cerut sa se delimiteze de cei care vor sa genereze violente.

Este important ca aceste opinii sa se exprime fara violenta pentru ca situatia de azi noapte din Piata Victoriei nu cred ca este situatia pe care si-au dorit-o cei care au iesit din dorinta de a protesta, de a-si exprima opiniile. Rugamintea noastra pentru acesti oameni cinstiti este sa se delimiteze de aceste grupari care au vrut sa confiste acest protest sau care au vrut sa faca astfel incat protestul sa degenereze in violente. Nu stiu in mintea bolnava a cui s-a nascut acest plan ca azi noapte sa se ajunga la violente. Sper ca MAI si Parchetul sa reuseasca sa afle cine a gandit, cine a organizat si cine a platit actiunile violente de azi noapte”, a spus Liviu Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.