Deputatul Ovidiu Gant, care reprezinta minoritatea germana in Parlament, a declarat, pentru News.ro, ca a renuntat la functia de vicelider al grupului minoritatilor, pe motiv ca este impotriva OUG privind Codurile penale, in timp ce restul colegilor sai sustin in continuare Guvernul, si doreste sa se poata exprima liber in acest sens.

"Grupul nostru sustine Guvernul. Eu nu sunt de acord nici cu ordonanta, nici cu faptul ca s-a dat o ordonanta. Ca sa pot sa-mi exprim public fara retinere si fara ingradire punctul de vedere ca reprezentant al minoritatii germane in Parlament, trebuie sa fiu eliberat de aceasta constrangere de a fi vicelider si de a se pune afimatiile mele pe seama grupului parlamentar", a spus Gant.

El a precizat, pentru News.ro, ca pozitia sa este impotriva Guvernului si a OUG privind abuzul in serviciu, dar vrea sa faca acest lucru ca deputat al minoritatii germane, nu ca vicelider de grup.

Gant a precizat ca, miercuri, a avut loc o sedinta a grupului minoritatilor, si nimeni nu s-a exprimat impotriva OUG privind justitia, ceea ce arata ca deputatii condusi de Varujan Pambuccian sustin masura.

"N-am o problema ca sustin Guvernul, daca guverneaza ca lumea nimeni nu are nimic impotriva, dar aceste manevre nu sunt in regula", a adaugat el.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.