Presedintele Klaus Iohannis a tinut, joi dimineata, o conferinta de presa in care a vorbit despre manifestatiile de aseara, incheiate din cauza unor "elemente violente", dar si despre faptul ca "GUvernul nu a inteles care este treaba lor si care nu": "Nu e treaba lor sa legifereze, ci ordinea publica.

"Romanii au demonstrat ce vor: stat de drept. Demonstratiile au fost pasnice. Romanii s-au adunat pasnic si si-au spus pasurile. Asta pana la ora 22, cand un grup de demonstrati violenti au intrat in piata si au deturnat demonstratia.

A fost evident ca acesti demonstrati violenti au venit cu scopul de a strica manifestatia din Piata Victoriei. Faptul ca ministerul de Interne nu au rezolvat situatia ma nemultumeste profund. Toata lumea din structurile de forta a avut informatiile necesate. La Ministerul de Interne s-a stiut ce grupuri se pregatesc sa sparga demonstratia. In loc sa-i izoleze, pentru ca stia unde s-au adunat, i-au lasat liberi printre demonstrantii pasnici. Punand in pericol chiar viata romanilor care a demonstrat pasnic.

Solicit ministerului de Interne si Jandarmeriei lamururi clare. De ce si cum a fost posibil sa fie lasate elemente violente sa distruga o manifestatie pasnica? Ministerul de Interne spune ca nu stia nimic despre asta, ceea ce mi se pare cu atat mai grav.

Asta e treaba Guvernului, nu sa dea ordonante in toiul noptii.

Am decis sa sesisez Curtea Constitutionala, fiind vprba de un conflict juridic de natura institutionala intre guvern, sistemul de justitie si parlament.

Nu am un mesaj pentru liderii PSD, dar voi avea in urmatoarele zile", a spus Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.