O sedinta a Comitetului Executiv National al PSD va avea loc joi la ora 12.00 la Palatul Parlamentului. Liderii PSD se intrunesc pentru a discuta despre decizia Guvernului de a adopta ordonanta de urgenta prin care au fost modificate Codurilor penale si a proiectului de lege care vizeaza gratierea, masuri ce au generat ample proteste in intreaga tara.

Social-democratii urmeaza sa stabileasca, in cadrul sedintei, pozitia partidului fata de masurile Guvernului Grindeanu, precum si ce strategie vor adopta in urma protestelor din Bucuresti si din alte orase ale tarii, au afirmat surse social-democrate pentru News.ro.

De asemenea, printre subiectele de discutie ale PSD se numara si proiectul de buget pe 2017, care urmeaza sa intre in Comisiile de specialitate pentru avizare si ulterior votat in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a exprimat pana la acest moment nicio pozitie vizavi de deciziile Guvernului Grindeanu pe tema Justitiei, social-democratul lipsind atat de la sedinta grupurilor PSD de miercuri, precum si de la sedinta Birourilor Permanente Reunite.

Liderul social-democratilor a afirmat, marti, referitor la ordonantele privind gratierea si modificarea Codurilor penale, ca s-a ajuns ca in povestea „Petrica si lupul”, iar ministrii trebuie sa decida lucrurile in care cred ei, si nu in care cred altii, deoarece reprezinta un guvern legitim, rezultat dintr-un vot al Parlamentului.

Liviu Dragnea a sustinut ca „i-a rugat” pe membrii Guvernului sa inchida subiectul ordonantelor pe Justitie si sa decida lucrurile in care cred ei, si nu altii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.