Fostul prim-ministru Dacian Ciolos a lansat un apel catre actualul premier Sorin Grindeanu.

"Domnule Prim–ministru al Romaniei, Sorin Grindeanu,

Deciziile luate de Cabinetul dumneavoastra in privinta modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala au consecinte negative profunde pentru soarta tarii:

Distrug reperele morale ale societatii.

Cum veti explica unui om cinstit ca unii pot sa fure pana la 45 de mii de euro fara sa fie pedepsiti penal? Cum vor mai crede oamenii in dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care il da Guvernul Statului Roman? Cum se mai pot simti romanii demni in tara lor cand Guvernul lasa impresia ca dispretuieste cinstea si transparenta si legitimeaza hotia?

Duceti Romania intr-o zona incerta de securitate.

Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolati la periferia Europei. Lovitura data justitiei este totodata o lovitura grava data credibilitatii Romaniei in relatia cu partenerii din UE si NATO, in relatia cu partenerii nostri economici. Ce pot crede partenerii nostri despre o tara al carei guvern valideaza infractiunea ca normalitate? Cum le veti explica ca Guvernul Romaniei a decis ca e normal ca abuzul in serviciu sa nu fie infractiune?", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea fostului premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.