Problemele pe care raportul MCV le indica fata de numirea Codrutei Kovesi in functie la DNA vizeaza lipsa transparentei.

Horatius Dumbrava, fost membru CSM, intr-o lectura ,,la cald a documentului” releva ca numirile in functie a procurorului-sef DIICOT si procurorului general al Romaniei au fost respectate criteriile de transparenta de catre ministrul justitiei (Raluca Pruna). Nu acelasi lucru se poate vorbi despre numirea in functie a procurorului sef DNA(martie 2016) si a prim-procurorului general adj de la PG si a procurorului general adjunct de la Parchetul General.

In cazul procurorului sef al DNA s-a consemnat in raport, ca PROPUNEREA DE NUMIRE a fost facuta de ministrul Pruna FARA A TRECE PRIN FILTRUL TRANSPARENTEI SI COMPETITIVITATII NUMIRII (a fost desemnata direct, fara o procedura ca in cazul procurorului sef DIICOT si Procurorului general).

Acest aspect nu a fost comentat de DNA, si nici de beneficiara -Codruta Kovesi, DUPA PUBLICAREA RAPORTULUI MCV, conform Jurnalul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.