Vicepresedintele PSD Doina Pana a declarat, marti seara, la Digi24, ca amendarea Codului penal era o urgenta maxima si, personal, sustine modul in care Guvernul a ales sa o faca, prin ordonanta de urgenta.

„Vreau sa subliniez ca orice decizie a CCR trebuie sa intre in vigoare in 45 de zile, asta trebuie sa faca guvernul sau parlamentul, pentru ca de foarta multa vreme Parlamentul n-a facut-o, Guvernul si-a asumat acest lucru (...) Oricum, aceasta OUG ajunge in Parlament, daca mai trebuie sa suporte modificari se va intampla acolo, dar Guvernul a pus in legalitate ceea ce CCR a hotarat”, a justificat fostul ministru al mediului din guvernul lui Victor Ponta.

In ceea ce priveste proiectul initial de ordonanta referitor la gratiere, Doina Pana a spus ca il vede ca pe o idee buna si spera sa fie adoptat in procedura de urgenta, „ca sa nu riscam sa intram in acea decizie-pilot si sa nu lasam romanii din afara penitenciarelor sa plateasca sume, pentru ca, in definitiv, din banii fiecaruia” se va plati, a aratat Doina Pana.

Intrebata care a fost motivul pentru care proiectele au fost adoptate de guvern la o ora asa de tarzie, Doina Pana a spus ca la acea ora s-a terminat sedinta de guvern, care nu s-a putut tine mai devreme din cauza avizului pe buget asteptat de la CSAT. „Odata cu adoptarea bugetului, s-a adoptat un proiect de lege pentru transporturi si cele legate de justitie”, a adaugat vicepresedintele PSD.

Prin acest pachet de masuri noi evitam sa primim acea condamnare la CEDO, care ar fi fost foarte costisitoare si nedreapta pentru romanii care nu sunt inchisori”, a punctat Doina Pana.



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.