Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale, seful statului precizand ca premierul s-a angajat ca, la rectificarea bugetara, ”sa vina in completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, in special in domeniul salarizarii personalului”.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, dupa sedinta CSAT ca proiectul de buget pregatit de Guvern si care ar urma sa fie trimis Parlamentului este unul problematic, care prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor. Seful statului a apreciat ca bugetul este prea optimist si supraevaluat, fara sa existe o explicatie pertinenta pentru aceasta crestere foarte mare.

"Guvernul a pregatit un poiect de buget pe care doreste sa il trimita in Parlament (...) Acest buget pe care Guvernul l-a pregatit mi se pare problematic. Prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor si, dupa parerea mea si a specialistilor, este prea optimist si supraevaluat fara sa existe o explicatie pertinenta pentru aceasta crestere foarte mare", a declarat presedintele Klaus Iohannis la finalul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care a avut pe agenda avizarea bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.

Presedintele a anuntat, totodata, ca CSAT a avizat favorabil proiectele de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul sigurantei nationale, seful statului precizand ca premierul s-a angajat ca, la rectificarea bugetara, ”sa vina in completarea acestor sume, acolo unde apar probleme, in special in domeniul salarizarii personalului”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.