Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste marti, la ora 12.30, pentru a oferi un aviz consultativ asupra bugetelor institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale, dupa ce Guvernul a cerut, vineri, un punct de vedere.

In CSAT, deciziile sunt luate prin consens, nu printr-un vot majoritar. Avizul dat bugetelor acestor institutii este consultativ.

Dupa sedinta CSAT, Guvernul este asteptat sa se reuneasca intr-o sedinta de Guvern pentru aprobarea proiectului de buget, care va fi apoi transmis Parlamentului, pentru a incepe audierile in comisiile de specialitate.

Presedintele Klaus Iohannis nu a anuntat daca va sustine si o declaratie de presa la finalul reuniunii, transmite HotNews.

Este prima sedinta a CSAT la care participa premierul Sorin Grindeanu, precum si noii membri ai Guvernului Gabriel Les (MApN), Carmen Dan (MAI), Teodor Melescanu (MAE), Florin Iordache (Justitie), Alexandru Petrescu (Ministerul Economiei) si Viorel Stefan (Ministerul Finantelor).

Guvernul a fost convocat in sedinta, vineri, la ora 13.00 pentru aprobarea proiectului bugetului de stat pe 2017, insa sedinta a inceput cu cateva ore intarziere. Inainte de debutul sedintei, premierul Sorin Grindeanu l-a sunat pe presedintele Klaus Iohannis, pentru un punct de vedere asupra bugetelor serviciilor de informatii, iar Administratia Prezidentiala a anuntat ca va fi convocata o sedinta a CSAT, pentru marti.

Imediat dupa acest anunt au aparut critici din Guvern si din PSD, pe motiv ca presedintele Iohannis a convocat prea tarziu CSAT si astfel se intarzie aprobarea bugetului pe anul 2017.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.