Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat duminica, la B1 Tv, referindu-se la protestele de amploare de duminica seara, ca, in cazul in care s-ar organiza contramanifestatii, exista riscul sa se ajunga la "razboi civil".

"PSD si ALDE chiar nu au activ, fani, militanti? De ce ceilalti au?", a intrebat jurnalistul Ion Cristoiu, care a intervenit prin telefon.

"Cred ca reactionand cu aceleasi arme, riscul este sa ajungem intr-un razboi civil. Adica indepartam institutiile democratice si legitime din joc, rolul Parlamentului, Guvernului, si atunci conducem Romania dupa ce intr-o zi spune strada ceva, apoi spun altceva. E foarte periculos. Eu cred ca trebuie sa ne bazam in continuare pe institutiile democratice si sigur avem dreptul sa manifestam cu totii, libertatea de expresie, nu le contesta nimeni, dar pana la urma institutiile astea care au capatat acum si o proaspata legitimitate in urma alegerilor trebuie sa decida.(...)

Nu se poate sa acceptam mereu ceea ce s-a intamplat la Colectiv, acum iarasi sa acceptam o formula din asta de presiune nelegitima, ca sa ce? (...) Sa blocam ceea ce dorim sa facem? Totusi, am obtinut niste voturi care ne dau acest drept in Parlament, la Guvern, sa actionam asa cum consideram, sigur, respectand legile, respectand procedurile, respectand transparenta, facand dezbateri. Daca adversarul meu politic foloseste arme care nu sunt legale, constitutionale, nimic nu imi da dreptul sa procedez si eu la fel. Eu am o responsabilitate in plus, ca majoritate care trebuie sa guvernez aceasta tara si sa conduca Parlamentul. Din acest motiv gandim foarte bine contramasurile pe care trebuie sa le adoptam", a raspuns Tariceanu citat de HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.