Fostul premier Dacian Ciolos este de parere ca avizul negativ al CSM privind gratierea si modificarea Codului penal constituie un semn ca progresele facute de Justitie nu vor fi afectate de politicieni, scrie digi24.ro.
"Reformele in Justitie nu sunt realizate pentru a face pe plac Comisiei Europene sau altor state, ci pentru ca Romania sa-si asigure, fara o monitorizare externa, o justitie care functioneaza independent si eficient, in interesul cetatenilor, pentru a consolida democratia si dezvoltarea economica a tarii. O justitie care sa se afle in afara unor interese de grup si imposibil de timorat de politicieni aflati vremelnic la putere.

Din pacate, ceea ce s-a intamplat in ultimele zile, arata ca 'inamicii Romaniei' pe acest subiect erau in interiorul tarii nu in afara ei, cum in mod fals au lasat unii sa se inteleaga.

Protestul in strada al atator mii de romani a aratat ca progresele obtinute in lupta anticoruptie nu mai pot fi sterse cu buretele, pe ascuns, prin Ordonante de urgenta scrise cu dedicatie pentru o mana de politicieni. Aceiasi politicieni care au ingropat deja doua masuri de preventie a coruptiei din Sanatate si Educatie adoptate in 2016 si apreciate in raportul MCV: concursul de directori in scoli si noile criterii obiective si transparente pentru selectia managerilor de spitale", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea fostului prim-ministru.



Consiliul Superior al Magistraturii, reunit in plen, in absenta ministrului Justitiei, Florin Iordache, a dat, miercuri, aviz negativ proiectelor de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarile Codului Penal.

Sedinta plenului a durat aproximativ o jumatate de ora. La iesirea din sediul CSM, procurorul general, Augustin Lazar, a declarat ca decizia de fi avizate negativ cele doua proiecte de ordonanta a fost luata cu majoritate de voturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.