Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a criticat, miercuri, intentia presedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe tema continuarii luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice, intentie pe care a caracterizat-o drept o atitudine caracteristica regimurilor totalitare in care dictatorul discuta direct cu poporul.

”Aceasta idee pe care presedintele a lansat-o de organizare a unui referendum se circumscrie unui alt tip de atitudine, caracteristica regimurilor totalitare, in care dictatorul discuta direct cu poporul, peste capul institutiilor democratice, peste capul Parlamentului, peste capul partidelor politice. Aceste consultari sunt de foarte multe ori extrem de riscante”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Senatului a criticat si iesirea sefului statului la protestele de duminica seara, spunand ca presedintele Iohannis doreste sa duca Romania in afara cadrului constitutional.

”Pare, si prin toate actiunile pe care le-a desfasurat in ultima perioada, sa ignore votul pe care romanii l-au dat si sa doreasca sa conduca Romania in afara cadrului constitutional democratic. Faptul ca se pune in fruntea coloanelor de manifestanti la o manifestatie neautorizata… Cred ca trebuie sa respectam cu totii ordinea constitutionala democratica, de aceea am avut alegeri, de aceea avem un Parlament”, a mai adaugat Tariceanu.

El a caracterizat referendumul anuntat de Klaus Iohannis drept un demers nepotrivit.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat, marti, procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema.

Citeste si:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.