Dupa ce Comisia Europeana a publicat marti raportul MCV privind justitia din Romania, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca va propune ca Romania sa nu mai coopereze in cadrul MCV.

"Raportul MCV arata progrese ireversibile in lupta anticoruptie. Voi propune, intr-o discutie cu premierul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea, ca Romania sa transmita Comisiei Europene ca nu mai vrea sa coopereze in cadrul MCV care e unul discriminatoriu", a declarat Tariceanu, citat de antena3.ro.

Privitor la recomandarile din raportul MCV, seful Senatului le-a calificat drept "total neavenite".

CE recomanda adoptarea unor criterii obiective pentru luarea si motivarea deciziilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor pentru a se asigura faptul ca imunitatea nu este folosita pentru a se evita cercetarea si urmarirea penala a infractiunilor de coruptie.

In raport se mai arata ca Guvernul ar putea avea in vedere modificarea legii pentru a limita imunitatea ministrilor la perioada mandatului. Aceste masuri ar putea fi luate cu ajutorul Comisiei de la Venetia si al GRECO19.

Citeste mai mult despre raportul MCV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.