Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca Biroul Permanent va analiza cererea presedintelui Klaus Iohannis de organizare a referendumului, asigurand vor fi urmati pasii prevazuti de lege, scrie romanialibera.ro.

"Documentul cu scrisoarea presedintelui prin care anunta ca a declansat procedura privind organizarea unui referendum national a fost dat intai la presa, pentru ca nu era facut pentru Parlament. Era facut ca sa faca valuri in presa. La Parlament noi avem un regulament si o lege, care ne obliga in actualele conditii, sa dam drumul la procedurile care se impun pentru organizarea referendumului cerut de presedinte. Vom discuta acest lucru in Biroul Permanent si vom stabili pasii care trebuiesc urmati", a spus vicepresedintele ALDE intr-o interventie telefonica la postul Antena3.

Presedintele Klaus Iohannis a declansat procedura pentru organizarea referendumului privind justitia si a transmis Parlamentului o scrisoare pe aceasta tema. Presedintele contesta cele doua ordonante de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale.

"Marti, 24 ianuarie a.c., Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a declansat, in conformitate cu prevederile art. 90 din Constitutia Romaniei, procedura privind organizarea unui referendum national prin care poporul sa-si exprime vointa cu privire la urmatoarea problema de interes national: Continuarea luptei impotriva coruptiei si asigurarea integritatii functiei publice", informeaza Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.