In perioada 24-25 ianuarie Presedintele Romaniei va intreprinde o vizita oficiala la Consiliul Europei, la Strasbourg, arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat remis 9AM.ro.

Cu prilejul deplasarii la Strasbourg, Presedintele Klaus Iohannis va avea intrevederi cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, cu Presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Pedro Agramunt, cu Presedintele Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia) a Consiliului Europei, Gianni Buquicchio, si cu Presedintele Curtii Europene a Drepturilor Omului, Guido Raimondi.

In dialogul cu interlocutorii sai, mesajul principal al Presedintelui Romaniei va reitera angajamentul si sprijinul ferm al Romaniei fata de valorile si standardele Consiliului Europei, cu precadere cele privind democratia si statul de drept.

Totodata, va reitera importanta rolului jucat de Consiliul Europei si institutiile sale in edificarea in Romania a unui stat de drept viabil, bazat pe principii democratice si respectarea drepturilor omului, respectiv va discuta initierea de noi proiecte de cooperare cu organizatia de la Strasbourg in vederea promovarii si sprijinirii valorilor si standardelor Consiliului Europei pe continent.

Unul dintre principalele momente ale acestei deplasari este reprezentat de sustinerea unui discurs in plenul Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la invitatia Presedintelui acestui for, Pedro Agramunt.

APCE a instituit o practica de a gazdui, in contextul celor patru sesiuni anuale ale sale, inalti oficiali din statele membre sau alte structuri internationale care interactioneaza cu Consiliul Europei.

Scopul acestora este de a desfasura un dialog deschis si constructiv pe subiecte de actualitate si privind evolutii actuale din politica externa sau interna, care au relevanta asupra stadiului democratiei, statului de drept si drepturilor omului in Europa.

Dupa discurs, delegatiile parlamentare la APCE vor avea posibilitatea sa se adreseze Presedintelui Romaniei intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri.

Citeste si:
Elevii români vor studia la școală „Istoria Evreilor. Holocaustul”...
Elevii români vor studia la...

De asemenea, Presedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonia oficiala dedicata Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, alaturi de Presedintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades, a carui tara detine in prezent Presedintia-in-Exercitiu a Consiliului Europei, precum si de Secretarul General al organizatiei.

Presedintele Klaus Iohannis va inaugura, totodata, la sediul Consiliului Europei din Strasbourg, alaturi de cei doi inalti oficiali mentionati, expozitia de documente de arhiva si fotografii, dedicata victimelor Holocaustului, cu titlul „Educatie si Memorie. Holocaustul in Romania”, organizata de Presedintia romana in exercitiu a Aliantei Internationale pentru Memoria Holocaustului.

Programul vizitei cuprinde si o intalnire cu personalul roman care lucreaza la Consiliul Europei, precum si cu reprezentantii comunitatii de romani din zona Alsaciei, mai relateaza Administratia Prezidentiala in comunicatul transmis 9AM.ro.

Citeste si:
Maia Sandu și-a anulat programul pentru 9 mai din cauza unor...
Maia Sandu și-a anulat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.