Catalin Beciu, vicepresedintele ALDE, s-a autosuspendat din functie, dupa ce a scris pe Facebook ca protestele fata de OUG privind gratierea si amnistia sunt "naziste", iar cei care au iesit in strada sunt "cretini".

Catalin Beciu a avut, pe pagina sa de Facebook, o reactie foarte dura, dupa protestele de miercuri seara, numindu-i pe cei care au iesit in strada "cretini". La cateva zile dupa ce presa a preluat cele spuse de Beciu, acesta s-a autosuspendat din functie.

El nu a precizat daca doar din functia de vicepresedintel ALDE sau si din calitatea de membru de partid. Vicepresedintele ALDE Gratiela Gavrilescu a precizat ca acesta s-a suspendat din functia de vicepresedinte al partidului.

”Cu precizarea asta chiar ca inchei: «trecerea pe persoana fizica», din postarea de aseara, inseamna autosuspendare. De ce? Pentru ca am avut o reactie care a starnit patimi, tonul fiind nepotrivit, in mod evident, dar si pentru ca am nevoie de ridicarea tuturor constrangerilor care m-ar putea impiedica sa imi exprim opiniile. Ma refer la fond, nu la forma. Am trimis deja documentul...”, a scris Catalin Beciu vineri pe pagina personala de Facebook.

Catalin Beciu

Beciu a sters postarea cu pricina

Iata postarea lui Catalinj Beciu, la o zi dupa proteste: "Ieri a avut loc prima manifestatie nazista, din ultimii saptezeci de ani, in Romania. Au iesit niste cretini care vor tortura in locul privarii de libertate si lagare de exterminare in locul inchisorii. Mai vor si incalcarea Constitutiei, care garanteaza dreptul la demnitate si la tratament uman. Animalelor, mi-e scarba de voi. De toti aia care ati fost pe strada, aseara. Atat de scarba incat as iesi impotriva voastra, tot acolo, in strada. Doar ca vreau sa fiu sigur ca pot sa respect Constitutia, care va garanteaza dreptul la viata...Astazi, nu sunt sigur. Fac spume cand vad nazisti. Multe spume. Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Mictiunedi si, in general, jos cretinii si nazistii! Editez: A, stiu ca limbajul nu-i politic. Si? Sunt om de afaceri", a scris el.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Beciu a sters postarea si, ulterior anuntului privind stergerea postarii, a facut un nou comentariu dupa ce, joi seara, au avut loc noi proteste, intreband de ce sa mearga la puscarie, cum cer manifestantii, de ce este amenintat liderul unui partid si de ce doar cei care sunt in strada au dreptul de a jigni.

"Am sters postarea care a facut cariera pe Facebook. Nu pe sest, ci pe fata. De ce? Simplu: ca sa nu mai fie invadate listele prietenilor", explica Beciu.

O ora mai tarziu, a postat imagini de la protestele care au avut loc si joi seara in cateva orase, comentand: "Exact ca ieri...De data asta, insa, nu mai comentez, ci intreb. De ce sa merg la puscarie, cum striga cetatenii din imagini? N-am furat nimic. Pai, atunci de ce spun oamenii astia ca fur, si eu, la gramada? De ce il ameninta pe liderul unui partid?De ce au doar ei dreptul de a jigni? Si, in general, de ce? Renunt la raspunsuri. Si la subiect...".

Citeste si:
Secretara lui Schindler a murit la 107 ani. Femeia a salvat sute de...
Secretara lui Schindler a...

Catalin Beciu a fost secretar de stat, in anul 2015, la Ministerul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.