Presedintele USR, Nicusor Dan, este de parere ca legea gratierii, dar si modificarile la legislatie penala au fost operate de Ministerul Justitiei numai in interesul politicienilor cu probleme penale, scrie antena3.ro.

"PSD a scos proiectele de ordonante de urgenta care modifica legile justitiei, in urma presiunii publice si politice, exercitate inclusiv de USR. Textele lor confirma toate suspiciunile: Liviu Dragnea si PSD urmaresc sa scape de consecintele propriilor lor fapte. De exemplu, in mod exceptional si nemaiauzit, legea gratiaza pedepsele cu suspendare, adica pedeapsa lui Liviu Dragnea din dosarul Referendumului", a scris Nicusor Dan pe Facebook.

Iata cine scapa prin aceste legi, potrivit liderului USR.

Proiectul OUG promovat de Ministerul Justitiei prevede gratierea integrala a pedepselor de pana la 5 ani precum si jumatate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au in intretinere copii sub cinci ani, a celor cu varste de peste 60 de ani, precum si a celor cu boli incurabile in faze terminale. Prevederile nu se aplica recidivistilor, nici celor care s-au sustras executarii pedepsei si nici celor care comit infractiuni dupa data de 18 ianuarie 2017.

Citeste si:


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.