Comisiile de munca si de buget din Camera Deputatilor au respins, luni, Ordonanta Guvernului 14/2015, prin care au fost majorate salariile demnitarilor, insa liberalii si deputatii USR s-au opus si au votat pentru aprobarea ei, un parlamentar cerand chiar si majorarea salariilor in randul demnitarilor din administratia locala.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca Guvernul sustine respingerea Ordonantei. "Nu este normal ca salariile inaltilor demnitari sa fie aprobate, majorate, inaintea celorlati bugetari", a spus ea. Ministrul a adaugat ca vor fi facute "corectii" privind salarizarea demnitarilor odata cu noua lege a salarizarii unitare.

Un deputat PNL a solicitat in comisii ca Ordonanta sa fie aprobata de Parlament, iar aceasta sa contina si amendamente prin care sa creasca si salariile celor care detin functii de demnitate publica la nivel local, insa propunerea nu a trecut de votul parlamentarilor.

Legea de respingere a OG 14 a primit 23 de voturi "pentru", PNL si USR impotrivindu-se, cu 12 voturi "impotriva".

Alti deputati nu au dorit sa comenteze respingerea Ordonantei, presedintele Comisiei de munca, Adrian Solomon (PSD), interpelandu-si ironic colegii: "Nu apara nimeni salariile demnitarilor, nu are nimeni ceva de infierat?".

Daca va fi respinsa si de catre plen, demnitarii, printre care presedintele tarii, premierul, ministrii, parlamentarii si sefii unor institutii vor reveni la salariile din 2015, mult reduse, dar la care se va adauga un spor de 10%, potrivit unei legi adoptate in 2016 in favoarea bugetarilor, dar de care demnitarii nu au beneficiat din cauza actualei OG.

Guvernul Ponta a decis in iulie 2015 ca indemnizatiile lunare ale presedintelui, prim-ministrului, presedintilor Parlamentului, sefilor de servicii de informatii sa fie majorate, cele mai mari salarii avandu-le presedintele tarii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prim-ministrul si presedintii celor doua Camere ale Parlamentului. Majorarea indemnizatiilor a fost anuntata de Gabriel Oprea in 8 iulie, in ultima zi in care a exercitat interimar functia de premier.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.