Presedintele USR, Nicusor Dan, a afirmat, duminica, la Sibiu, raspunzand unor intrebari, ca nu a vazut ultimele afirmatii ale Alinei Mungiu-Pippidi referitoare la faptul ca SRI ar fi ajutat partidul pe care il conduce si ca, daca ”doamna Pippidi chiar a declarat asta” o va actiona in instanta, fiind ”o afirmatie foarte grava”.

Nicusor Dan a fost intrebat, duminica, intr-o conferinta de presa la Sibiu, ce parere are despre afirmatiile facute de Alina Mungiu-Pippidi potrivit carora USR ar fi fost ajutat de SRI.

”O sa vorbesc cu Departamentul Litigii pentru ca aceste afirmatii ne fac rau. Nu stiam de aceasta declaratie. Fara indoiala nu. Clar, nu. Este o afirmatie foarte grava pentru care voi vorbi cu Departamentul Litigii”, a declarat Nicusor Dan.

Intrebat daca o va da in judecata pe Alina Mungiu-Pippidi pentru aceste afirmatii, Nicusor Dan a precizat: ”Daca doamna Pippidi chiar a declarat asta, opinia mea personala este ca da, o vom actiona in judecata”.

Intr-un editorial publicat in urma cu doua zile pe portalul romaniacurata.ro, Alina Mungiu-Pippidi, presedintele Societatii Academice Romane, sustine ca USR ar fi fost ajutat de SRI, prin intermediul ”tehnocratilor”.

”Putem investiga ce firme are SRI si in ce organe de presa au actiuni direct sau indirect? Macar sa ne propunem sa vedem imperiul manipularii de aproape? USR, prin Matei Paun, a facut dealul cu «tehnocratii» in schimbul promiterii sprijinului de presa, care pana atunci bagase USR sub pres, cum fac cu tot ce e spontan si unde nu plateste nimeni”, sustine Alina Mungiu-Pippid in editorial, conform News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.