Vicepresedintele PNL, Gigel Stirbu, a afirmat, ca ziua de 15 ianuarie in care romanii il aniverseaza pe marele poet Mihai Eminescu, liberalii au inca un motiv de bucurie, respectiv celebrarea a 27 de ani de la renasterea Partidului National Liberal, aratand ca liberalismul a renascut dupa inlaturarea dictaturii comuniste, la 15 ianuarie 1990 si ca toti liberalii poarta pe umeri datoria istoriei, dar si a prezentului de a participa activ la modernizarea societatii romanesti.

”Liberalismul s-a nascut cu multi ani in urma, in valtoarea framantarilor de la 1848, s-a coagulat in 1875, odata cu infiintarea Partidului National Liberal si a renascut dupa inlaturarea dictaturii comuniste, la 15 ianuarie 1990. In ziua cand romanii se bucura de maretia versurilor marelui poet Mihai Eminescu, liberalii au inca un motiv de bucurie: aniversarea renasterii Partidului National Liberal”, a transmis vicepresedintele PNL, Gigel Stirbu.

El a afirmat ca inca din seara zilei de 22 decembrie 1989, liberalii Dan Amedeo Lazarescu, Nicu Enescu si Sorin Botez au decis formarea unui grup de initiativa care sa reinfiinteze Partidul National Liberal, iar la 15 ianuarie 1990, Tribunalul Bucuresti consfintea acest fapt prin Decizia Civila nr. 4, amintind ca alaturi de cei trei initiatori numiti s-au mai regasit atunci Radu Campeanu, Dinu Zamfirescu, I.V. Sandulescu si altii.

”In 27 de ani, liberalismul a adus importante servicii Romaniei si cetatenilor sai. Indiferent de zbaterile interne, Partidul National Liberal a sustinut permanent libertatea de exprimare, respectarea drepturilor fundamentale ale omului, democratia si respectul pentru cetatenii romani, indiferent unde se afla acestia”, a subliniat Stirbu.

El a incheiat precizand ca toti liberalii poarta pe umeri datoria istoriei, dar si a prezentului de a participa activ la modernizarea societatii romanesti, transmite News.ro.

”PNL este singurul partid care are un parcurs impletit cu cel al Romaniei si trebuie sa isi urmeze menirea de a reuni toti liberalii in beneficiul cetatenilor acestei tari”, a conchis vicepresedintele PNL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.