Primarul general al Capitalei a declarat ca in Bucuresti se circula in conditii de iarna, dar ca liniile RATB au fost suplimentate si sunt functionale. De asemenea, Gabriela Firea i-a indemnat pe cei care nu trebuie sa iasa din casa in mod obligatoriu sa stea acasa cel putin pana la ora pranzului.

„Liniile RATB sunt functionale. Avem 770 de autobuze, 250 de tramvaie. Am suplimentat parcul RATB cu 30% pentru a face fata. La 11.oo specialistii spun ca ninsoarea se va mai potoli, dar va ninge pana la pranz. Bucurestiul nu e blocat. Se poate circula cu RATB-ul. Daca nu trebuie sa ajunga urgent oriunde sa renunte la calatorie macar pana la pranz, pentru ca atunci se va putea interveni mai eficient, nu doar pe bulevarde, ci si pe secundare. In sectorul 5 a fost o situatie mai dificila. Acoperisul fostei fabrici de bere s-a prabusit. Am luat masuri. S-a imprejmuit zona, s-a oprit circulatia - am avut doua linii deviate. Nu e pericol”, a spus Gabriela Firea.

Primarul a adaugat ca decizia de a inchide scolile a fost una „inteleapta”.

Solutia inchiderii scolilor a fost una inteleapta, chiar daca au fost nemultumiri. Sunt peste 250 de mii de elevi. Va imaginati ce ar fi insemnat deplasarea”, a spus Firea.

Gabriela Firea a precizat ca nu se vor putea debloca toate strazile laterale. Primarul a mai spus ca toate Unitatile de Primiri Urgente ale celor 19 spitale aflate in subordinea Primariei Capitalei sunt deschise.

„De la 22.00 ninge abundent. Ninsoarea nu se va opri. Interventia va continua toata ziua si maine. Nu se vor putea debloca toate lateralele. Suntem in comandament de iarna. Actionam cu celeritate. Toate unitatile de primiri urgente sunt functionale”, a spus primarul conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.