Victor Ponta si Traian Basescu sunt acum presedinti de comisii parlamentare, dupa ce au parasit functiile cele mai inalte in stat.

Fostul premier Victor Ponta, care are probleme in justitie, va fi presedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputatilor, in timp ce fostul presedinte Traian Basescu ajunge presedintele Comisiei pentru dezvoltare si strategie economica din Senat.

Comisia juridica din Senat va fi condusa de Serban Nicolae, care a propus modificari controversate la Codului Penal, ce ulterior au fost respinse.

Eugen Nicolicea este presedintele Comisiei pentru regulament din Camera, dar si al comisiei pentru disciplina si imunitati.

Fostul consilier al premierului Dacian Ciolos, Catalin Drula, in prezent deputat USR, este presedintele Comisiei parlamentare pentru tehnologia informatiilor si comunicatii.

La Camera, comisia de politica externa este condusa de deputata UDMR Biró Rozália-Ibolya. Rozalia Biro fusese propusa la un moment dat ca ministru al culturii in guvernul lui Victor Ponta, insa presedintele de atunci, Traian Basescu, a sugerat ca nu va fi de acord, intrucat nu stapanea bine limba romana, conform Digi24.

La Senat, seful comisiei de politica externa este Sorin Cristian Dumitrescu (PSD).

Fostului ministru Ecaterina Andronescu (PSD) i-a revenit presedintia Comisiei pentru invatamant din Senat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.