Deputatul PNL Ovidiu Raetchi cere ca liberalii sa isi faca un "Guvern din umbra", care sa monitorizeze activitatea Cabinetului Grindeanu, si explica faptul ca PNL trebuie sa depaseasca nivelul "retoric", in care il critica pe Liviu Dragnea si PSD, pentru ca alegerile au demonstrat ca romanii i-au votat in pofida problemelor de integritate.

"Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat ca discursul despre «restauratia FSN» si despre «baronul Dragnea» – desi perfect intemeiat – nu mai este suficient singur. Cetatenii le-au oferit increderea celor din PSD in ciuda acestor riscuri, fiind dispusi sa accepte un program axat pe conceptul de Buna Guvernare chiar daca el venea din partea unor condamnati penal cu probleme de credibilitate", scrie Raetchi, intr-un comunicat de presa.

El cere ca PNL sa foloseasca urmatoarea perioada pentru a face un Guvern din umbra, care sa monitorizeze activitatea actualului Executiv, incepand chiar de luna viitoare, scrie News.ro.

Deputatul afirma ca rezultatul alegerilor a aratat ca PNL "nu mai poate ramane doar la nivel retoric". "Este de datoria noastra sa depunem si un efort de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbra al PNL functional chiar din luna februarie este absolut necesar", scrie Raetchi.

El face si cateva propuneri pentru acest Guvern din umbra: Ionut Stroe in afaceri externe, Florin Citu la Finante, Pavel Popescu la sanatate, Raluca Turcan sau Radu Zlati la educatie, Mugur Cozmanciuc la energie, Iulian Dumitrescu la economie, Ben-Oni Ardelean la afaceri europene, Mara Calista la tineret si sport, Florin Roman la media, Adriana Saftoiu la munca, Daniel Fenechiu sau Catalin Predoiu la justitie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.