Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis a criticat in termeni duri decizia lui Victor Ciorbea - Avocatului Poporului - de a contesta la Curtea Constitutionala legea care interzice unui condamnat penal sa faca parte din Guvern.

"In 16 ani, nimeni nu a contestat aceasta lege. Stradaniile unei persoane condamnate penal de a deveni premier ( Liviu Dragnea -n.r) nu poate intra in atributiile Avocatului Poporului. Presedintele trage un semnal de alarma ca toti romanii sa inteleaga cat de pericolos este acest demers, care poate deschide poarta condamnatilor penal sa ne conduca", a spus purtatorul de cuvant al presedintelui.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea in privinta Legii 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate. Decizia a venit in contextul in care liderul PSD Liviu Dragnea a declarat ca nu a putut ajunge el premier din cauza unei legi profund neconstitutionale.

Citeste si:

Avocatul Poporului a contestat la CCR legea care interzice persoanelor condamnate sa faca parte din Guvern


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.