Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat, joi, pentru News.ro, ca a trimis la Curtea Constitutionala sesizarea privind Legea 90/2001 care prevede ca pot fi membri ai Guvernului doar persoanele care nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Amintim ca, din cauza acestei legi, Liviu Dragnea nu poate ocupa legal functia de premier, deoarece a fost condamnat definitiv in dosarul Referendumul.

Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu au fost intrebati marti de jurnalisti daca intentioneaza sa modifice Legea 90/2001. Premierul desemnat a declarat ca nu stie despre ce e vorba, in timp ce liderul PSD a afirmat ironic ca acea lege trebuie modificata astfel incat cei condamnati penal "sa nu mai existe ca oameni". Intrebati de presa daca intentioneaza sa modifice Legea 90/2001, Liviu Dragnea a spus: "Habar nu am. Cred ca nu".

Surse judiciare si experti in domeniul legislativ au declarat pentru 9AM.ro ca exista sanse foarte mari ca exceptia de neconstitutionalitate sa fie admisa, intrucat "poti fi si presedintele Camerei Deputatilor sau presedintele Romaniei, dar nu poti fi ministru. Ceea ce e un dublu standard.", iar sintagma "condamnari penale" nu este clara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.