Presedintele PSD, Liviu Dragnea a afirmat, miercuri, la Realitatea TV, ca se astepta la un alt discurs din partea presedintelui Iohannis dupa ceremonia de depunere a juramantului de catre membrii guvernului Grindeanu, Dragnea apreciind ca ”ar fi bine sa nu ne mai jucam cu vorbele, nici cu glumitele”.

”Romania este intr-o situatie care poate fi foarte buna sau intr-una in care decidentii din statul roman nu reusesc sa aiba capacitatea de a contribui la un climat de dialog. Eu o sa promovez tot timpul dialogul, nu conflictul politic, dar m-as fi asteptat la altfel de discurs si altfel de observatii intr-o ceremonie de asemenea nivel si in palatul prezidential”, a spus Liviu Dragnea cand a fost invitat sa comenteze discursul presedintelui Iohannis de la depunerea juramantului de catre Guvern.

Presedintele PSD a aratat ca nu este preocupat de consideratiile lui Klaus Iohannis legate de programul de guvernare, dar a avertizat ca este datoria celor cu putere de decizie in statul roman sa sprijine Guvernul, scrie News.ro.

”In ce priveste cifrele la care s-a referit presedintele, eu nu de acolo imi fac probleme sub nicio forma pentru ca noi nu am facut un program de guvernare mincinos, ci unul elaborat foarte bine. In schimb, ma astept si cer tuturor institutiilor statului sa sprijine acest guvern. Este Guvernul Romaniei si este obligatie tuturor oamenilor cu decizie in acest stat sa sprijine acest guvern si sa nu-i puna piedici. Ar fi bine sa nu ne mai jucam niciunul nici cu vorbele, nici cu glumitele, nici cu actiuni vazute sau nevazute”, a declarat Dragnea.

Intrebat care sunt sansele elaborarii unui proiect de tara de catre comisia prezidentiala infiintata in acest scop, in conditiile unei relatii tensionate intre presedinte si coalitia de guvernamant, Dragnea a raspuns: ”Niciun fel de rezerva din partea noastra. Cel mai important lucru care trebuie definit rapid este care sunt componentele interesului national, care este conceptul interesului national. Noi am trimis oameni de la partid imediat cand ni s-a solicitat asta-vara in acea echipa de la Cotroceni. Nu am impiedicat cu nimic, nu avem de gand sa impiedicam. In schimb, noi nu putem sa punem in paranteze activitatea Guvernului si a Parlamentului pentru ca in fiecare zi se intampla ceva in Romania”.

Presedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor ministri, dupa depunerea juramantului, ca isi doreste ca intr-o zi sa ii explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la suta, cum vor creste salariile, cum vor scadea impozitul, TVA si multe alte lucruri. Seful statului le-a mai spus noilor ministri ca trebuie sa "livreze" ceea ce au promis in campania electorala.

"Trebuie sa livrati ceea ce a fost promis in campania electorala. Campania electorala nu e doar un circ mediatic, sau poate ca este (...) De asta ati fost votati si asta trebui sa livreze Guvernul. Sper ca intr-o zi sa imi explicati cum veti face astfel incat sa va incadrati in deficit bugetar de 3%, sa cresteti salariile, sa scadeti impozitele, TVA si multe alte lucruri", a afirmat presedintele.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.