Fostul ministru al Justitiei, Raluca Pruna, a declarat joi, la intrarea in sediul institutiei, ca nu-si permite sa faca recomandari pentru noul ministru al Justitiei, Florin Iordache, care este om politic si stie mult mai bine decat ea ce are de facut, dar are o recomandare pentru magistratura, sa nu uite ca multa lume isi pune speranta ca este o magistratura matura, precizand ca spera ca ceea ce s-a construit in cel putin 12 ani nu se va pierde, ci se va consolida. Raluca Pruna a spus ca de la 1 februarie se va intoarce la Bruxelles.

Intrebata, la intrarea in sediul Ministerului Justitiei, ce ii recomanda succesorului sau, Raluca Pruna a spus: „Nu-mi permit sa am eu recomandari pentru noul ministru, care este om politic si este mult mai in masura decat mine sa stie ce are de facut”.

Raluca Pruna a adaugat ca are o recomandare pentru magistratura romana: „Sa nu uite ca multa lume isi pune speranta in faptul ca este o magistratura matura si eu sper ca ceea ce s-a construit in cel putin 12 ani, din 2004, nu se va pierde si ca de acum incolo nu vom face decat sa consolidam”.

Guvernul Sorin Grindeanu a primit, miercuri, votul de investitura din partea celor doua Camere ale Parlamentului, dupa care premierul si cei 26 de ministri au depus juramantul de investire in functie la Palatul Cotroceni. Presedintele Klaus Iohannis le-a spus noilor ministri, dupa depunerea juramantului, ca isi doreste ca intr-o zi sa ii explice cum vor ajunge la deficit bugetar de 3 la suta, cum vor creste salariile, cum vor scadea impozitul, TVA si multe alte lucruri. Seful statului le-a mai spus ca trebuie sa "livreze" ceea ce au promis in campania electorala.

De la ora 21.00, a avut loc prima sedinta a noului guvern, care a durat mai putin de o ora. Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut ministrilor sa faca un inventar al problemelor urgente pe fiecare minister, pentru a putea sa le prezinte la urmatoarea sedinta de Guvern, care va avea loc vineri.

Joi dimineata, noii ministri au mers la sediul ministerelor pentru a-si prelua mandatele, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.