Presedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a propus, marti, la finalul sedintei Comitetului Executiv National, pe fostul presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor Marius Alexandru Dunca pentru postul de ministru al Tineretului si Sportului in Cabinetul Grindeanu.

Dunca s-a nascut la 19 iulie 1980, la Brasov, si a absolvit Universitatea Transilvania in 2004, fiind de profesie inginer mecanic.

Intre noiembrie 2006 si noiembrie 2007, el a fost consilier de cabinet parlamentar, iar in perioada decembrie 2007 - decembrie 2008 a fost consilier de cabinet europarlamentar. Din iunie 2009 pana in noiembrie 2009 a fost director coordonator al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov. Din mai 2012 si pana in noiembrie 2015, Dunca a lucrat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului, indeplinind functiile de vicepresedinte si ulterior presedinte ANPC.

Marius Alexandru Dunca a fost seful ANPC din februarie 2014 pana la 3 noiembrie 2015, cand a fost demis de catre fostul premier Victor Ponta dupa tragedia din clubul Colectiv.

Dupa demiterea de la ANPC, Marius Dunca a fost numit secretar general al Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO). El a mai fost director in cadrul societatii Diamond Cleaning Brasov, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.