Olguta Vasilescu, propusa sa preia Ministerul Muncii, s-a nascut la 18 noiembrie 1974, a urmat cursurile Colegiului National de Aparare si a devenit doctor in Sociologie la Universitatea din Bucuresti. In prezent, ea este primar al municipiului Craiova, obtinand totodata si un mandat de deputat.

Olguta Vasilescu si-a inceput activitatea profesionala in 1997, cand a fost redactor la cotidianul "Cuvantul Libertatii", Craiova, dupa care a detinut functiile de sef departament Investigatii-Ancheta si redactor sef-adjunct la aceeasi publicatie.

In anul 2000 a devenit pentru prima oara deputat.. Din 2012 este primar al municipiului Craiova, la alegerile parlamentare din 2016 obtinand si un mandat de deputat. Ea urmeaza sa renunte la functia de primar.

Olguta Vasilescu a fost in 1991 membru fondator al Partidului Romania Mare, din 1993 conducand Organizatia de Tineret Romania Mare.

In 19 iulie, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Olguta Vasilescu, pentru luare de mita si spalare de bani, alaturi de Radu Cosmin Preda si Elena Daniela Popescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in anul 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai multi oameni de afaceri ar fi fost determinati de Olguta Vasilescu, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa faca diverse sponsorizari, conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.