Fostul presedinte Traian Basescu a aflat astazi, din presa, ca Igor Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca, pe motiv ca ar fi obtinut-o ilegal.

Traian Basescu sustine ca Igor Dodon se teme de el si mentioneaza ca nu are prea multe cai legale pentru a recapata cetatenia.

"Am aflat din presa, nu m-a informat nimeni. (...) Ce parere sa am alta decat ca un presedinte promoscovit retrage cetatenia unui cetatean al Republicii Moldova doar pentru ca nu gandeste ca el. Or, eu nu o sa pot gandi ca un bolsevic niciodata. O sa vad ce se poate face din punctul acesta de vedere, dar conform Constitutiei, presedintele Republicii Moldova are drepturi foarte largi, din acest punct de vedere, nu stiu daca se poate face ceva in instanta. Cert este ca lui Dodon ii este teama, asta arata decizia lui, ii este teama de Basescu", a spus Basescu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Igor Dodon i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.