Omul de afaceri Sebastian Ghita a sustinut, luni seara, intr-o noua aparitie la Romania TV, ca dosarul Realitatea Media a fost "masluit" si ca Laura Codruta Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind sa foloseasca acest post de televiziune pentru sistem".

El a mai sustinut ca actualul procuror-sef al DNA ar fi facut presiuni asupra sa pentru a veni cu "denunturi si date pe care sa le interpreteze, dorind sa faca un dosar mare care sa o impinga spre varful Ministerului Public".

"Am sa va prezint felul in care aceste dosare sunt masluite dupa modelul brevetat de Laura Codruta Kovesi in celebrul dosar Realitatea. O sa vedeti felul in care Kovesi a vrut sa distruga Realitatea TV. Kovesi m-a abordat in cladirea SRI numita K2, unde stateam impreuna la masa si mi-a spus ca ascultandu-l pe Vintu si-a dat seama ca nu mai are finantare pentru Realitatea. A vazut cat de vulnerabil este Vintu si stia ca va accepta intr-un fel sa primeasca finantare si sa cedeze Realitatea TV. Am acceptat acest lucru. Dansa s-a gandit ca va putea sa-l doboare si sa-l scoata din joc mult mai repede, iar probabil Realitatea TV sa devina o televiziune supusa (...) Am semnat acel contract de management cu Vintu si am acceptat sa finantez Realitatea TV. La ceva timp au aparut frictiunile intre mine si Vintu, iar Kovesi a stat la panda si a luat facut un dosar pe baza acestor frictiuni/certuri dintre mine si Vintu. A inceput sa-mi explice cum si in ce fel pot fi conduse discutiile cu Vintu astfel incat ele sa para santaj, amenintare sau sa se incadreze la niste fapte penale. Am ascultat de dansa ca aveam o relatie de incredere si prietenie si pentru ca punea pasiune in dorinta dansei de a-l infunda pe Vantu si nu as fi vrut sa o refuz sau sa ma cert cu dansa", a sustinut Sebastian Ghita, citind un presupus schimb de mailuri in care Kovesi i-ar fi cerut sa ii aduca un document convingator ca Vintu l-a amenintat cu moartea, asa cum sustinuse anterior.

El a mai spus ca a fost presat de Kovesi, pentru a veni cu "denunturi si date pe care sa le interpreteze, dorind sa faca un dosar mare care sa o impinga spre varful Ministerului Public si sa-si consolideze cariera".

"Eu stiu bine cum au stat lucrurile si stie si doamna Kovesi. Nu am crezut ca se va schimba atat de mult incat sa breveteze acest model si sa il explice si altor procurori care la randul lor masluiesc dosare", a mai sustinut omul de afaceri in cea de a treia aparitie la Romania TV, de la disparitia sa, in 21 decembrie, conform News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.