Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a transmis mesaj cu ocazia implinirii a 10 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, scrie romanialibera.ro.

"In urma cu 10 ani reuseam sa ducem la indeplinire un proiect national la care au contribuit elitele intelectuale si politice – aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana.(...)

Pentru tara noastra a fost o reusita despre care putem spune fara exagerare ca a fost una istorica. La 10 ani de la acel moment, din ce in ce mai multi romani constientizeaza rolul pe care statutul de stat membru al Uniunii Europene il are pentru dezvoltarea economica si sociala. Cresterea economica accelerata inceputa in momentul in care perspectivele de aderare la UE au devenit clare pentru tara noastra este ceva de netagaduit (...)", a scris Tariceanu pe Facebook.

Presedintele Senatului a subliniat si lectia importanta pe care am invatat-o, si anume «"singuratatea geopolitica" nu este acceptabila pentru tari ca Romania si pentru nici o tara din Europa de Sud – Est sau din Europa de Est. Am invatat lectii importante despre oportunitatile oferite de aderarea la UE».


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.