Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, ca atat el, cat si ”colegul” sau Liviu Dragnea, au primit foarte multe solicitari pentru a demara procedura de suspendare din functie a presedintelui si, totodata, a criticat lipsa motivarii de catre Klaus Iohannis a respingerii lui Sevil Shhaideh.
”Iata, sunt practic 20 de zile de la alegeri, timp care a fost pierdut, timp in care din punctul nostru de vedere s-a trecut de la incertitudine la criza, probabil presedintele sperand in acest fel ca poate sa intoarca rezultatul alegerilor printr-o formula politica sui generis. Sa stiti ca ne-a fost foarte greu si mie si colegului, domnului presedinte Dragnea, sa facem fata solicitarilor din ce in ce mai presante care ne-au venit in ultimele zile de a demara procedurile de suspendare avand in vedere incalcarea Constitutiei de catre presedintele Iohannis”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

Critici la adresa presedintelui

Presedintele Senatului l-a criticat pe seful statului si pentru refuzul de a motiva respingerea lui Sevil Shhaideh, prima propunere de prim-ministru facuta de Liviu Dragnea, spunand ca desemnarea prim-ministrului nu e o joaca de copil, scrie News.ro.

”Au fost doua lucruri care pe noi ne-au pus intr-o situatie extrem de complicata: lipsa de comunicare si lipsa unei motivatii a respingerii candidaturii doamnei Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru. O reuniune informala in care se dau informatii care apoi se transforma in stiri pe surse nu poate fi constituita ca o modalitate de comunicare normala, mai ales la acest nivel. Nu e o joaca de copil desemnarea primului ministru, nu este o joaca de copil ce se intampla cu rezultatul alegerilor si cu respectul dat de cetateni in asa fel incat sa dam niste fragmente de informatii ca stiri pe surse in loc de motivatii clare si oficiale”, a mai spus presedintele Senatului.

Discutii referitoare la structura echipei de guvernare

Calin Popescu Tariceanu a anuntat si ca in zilele urmatoare PSD si ALDE vor demara discutiile referitoare la structura echipei de guvernare si ca guvernul va avea, printre primele sarcini, elaborarea proiectului de buget, astfel incat acesta sa poata fi adoptat pana la finalul lunii ianuarie de catre Parlament.

Si liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca daca presedintele Klaus Iohannis nu anunta in cursul acestei zile decizia in privinta desemnarii lui Sorin Grindeanu, social-democratii declansau la ora 11.00 procedurile constitutionale pentru suspendarea sefului statului.

“Va pot spune ca ultima discutie pe care am avut-o aseara cu domnul Tariceanu fusese ca astazi, daca nu aparea aceasta desemnare, sa convenim pentru saptamana viitoare convocarea Parlamentului in sesiune extraordinara pentru a urma calea unor proceduri constitutionale pentru a putea totusi, pe o procedura pe care nu ne-am dorit-o, sa instalam totusi guvernul de care Romania are nevoie. La 11.00 declansam procedurile constitutionale nu mai puteam astepta”, a afirmat liderul PSD.


Chestionat daca vineri ar fi declansat procedura de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a raspuns afirmativ.

“Sigur, azi convocam pentru data de 3 ianuarie sesiunea extraordinara a Parlamentului. Acum o convocam pentru a declansa procedurile de investire a Guvernului. Nu puteam sa asteptam si luna ianuarie pana cand Sorin Grindeanu primea un SMS (in care era anuntat in privinta desemnarii - n.r.). Eu aseara am spus destul de civilizat ca astazi trebuie sa apara un anunt, ori de acceptare, ori de refuzare. Si intr-un caz si in altul, noi veneam in Parlament. Nu era ceva impotriva cuiva, trebuia sa deblocam aceasta situatie”, a spus presedintele PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.