Sorin Grindeanu a relatat, vineri, intr-o conferinta de presa, cum a aflat ca a fost desemnat.

Sorin Grindeanu a spus ca dimineata a primit un SMS de la un numar pe care nu il cunostea, cu urmatorul text: ”Succes. Klaus Iohannis”. El a spus ca l-a sunat pe Liviu Dragnea pentru a-i confirma ca este numarul de telefon al presedintelui.

”Pe parcursul zile de ieri (joi - n.r.) am avut tot felul de informatii contradictorii. Azi dimineata am primit un SMS de la domnul presedinte Klaus Iohannis, eu nu aveam numarul dansului. L-am sunat pe domnul presedinte Dragnea, neavand numarul presedintelui Iohannis. In aceste zile te poti astepta la orice. Dupa ce am primit confirmarea, i-am multumit domnului presedinte pentru increderea acordata”, a relatat Sorin Grindeanu.

Raspunzand intrebarilor jurnalistilor, Sorin Grindeanu a spus ca SMS-ul de la seful statului era urmatorul: ”Succes. Klaus Iohannis”.

In privinta intalnirii pe care a avut-o joi cu presedintele Iohannis, Grindeanu a spus ca au fost discutii ”decente”, iar seful statului nu i-a cerut lista membrilor viitorului Cabinet, scrie News.ro.

”E de guiness anuntarea desemnarii prim-ministrului prin SMS”, a intervenit si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de desemnare a lui Sorin Grindeanu pentru functia de prim-ministru.

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata”, a anuntat Administratia prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

De obicei, un astfel de anunt era facut de catre seful statului la Cotroceni, unde era invitat si prezentat public si cel care era desemnat.

Sorin Grindeanu, propus de PSD pentru functia de prim-ministru, a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni. Discutia a durat aproximativ jumatate de ora.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.