Dan Voiculescu nu avea cum sa documenteze corespunzator lucrarile stiintifice scrise in spatele gratiilor, conform judecatorilor.

E unul dintre motivele pentru care Judecatoria Sectorului 5 nu a fost de acord cu eliberarea conditionata a omului de afaceri. In plus, magistratilor le-a trezit suspiciuni viziunea prezentata de Dan Voiculescu in privinta pedepsirii celor condamnati pentru coruptie - el sustine ca astfel de infractiuni nu ar trebui sa aiba termen de prescriere, mai ales cand prejudiciul n-a fost recuperat.

Odata ce a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, omul de afaceri nu a parasit peniteniciarul nici macar pentru a-si sustine cererea de eliberare conditionata. Iar pledoaria avocatilor nu i-a convins pe judecatori, care n-au fost impresionati nici de caruciorul plin de volume semnate de Dan Voiculescu.

"Raportat la conditiile concrete de care acesta a beneficiat in detentie precum si la durata de timp acordata redactarii fiecarei lucrari, este imposibil ca acestea sa fie opere stiintifice riguros intocmite, care sa dovedeasca ca scopul pedepsei a fost atins.", se arata in motivarea deciziei Judecatoriei Sectorului 5 citata de Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.