Procurorii anticoruptie vor cere, din nou, emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita, dupa ce fostul deputat nu s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Prahova pentru a semna in cadrul controlului judiciar.

Procurorii DNA asteapta ca IPJ Prahova sa sesizeze Inalta Curte de Casatie si Justitie de faptul ca Sebastian Ghita a incalcat prevederile controlului judiciar si nu s-a prezentat joi la sediul Politiei din Ploiesti pentru a semna, potrivit surselor citate. Apoi, un procuror DNA va solicita magistratilor ICCJ inlocuirea masurii preventive a controlului judiciar cu cea a arestului preventiv, invocand incalcarea prevederilor ordonantei prin care Ghita era obligat sa se prezinte saptamanal la Inspectoratul de Politie Prahova.

Va fi pentru a doua cand DNA va cere emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita.

Sebastian Ghita trebuia sa se prezinte joi, la ora 10.30, la sediul IPJ Prahova in cadrul vizitei saptamanale prevazute de controlul judiciar. Ghita nu a venit, aceasta fiind prima oara cand parlamentarul incalca prevederea privind faptul ca trebuie sa semneze o data pe saptamana la sediul Politiei Prahova, conform Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.