Liviu Dragnea a pornit, imediat din seara castigarii alegerilor din 11 decembrie, un razboi al declaratiilor cu serviciile secrete, anuntand ca “nu am de gand sa fac voturile cadou cuiva, unor persoane sau unor institutii”, conform HotNews.
Ulterior, Dragnea a vorbit pe fata despre implicarea serviciilor secrete in politica si a promis apasat ca nu le va mai permite amestecul in formarea guvernului. Nu mai departe de ieri, Dragnea ironiza SRI, afirmand ca orice candidat ar fi pus ar fi fost gasit ca a colaborat cu Al Qaida, mai putin unul care a terminat “o anumita academie”. Or Liviu Dragnea l-a propus ca premier pe Sorin Grindeanu, absolvent al Academiei Nationale de Informatii a SRI.

  • "Dupa alegeri am sperat ca si dl Iohannis si oamenii si institutiile cu care se consulta au inteles ca oamenii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor si nici jocuri oculte. Se pare ca m-am inselat. Acesti oameni nu inteleg", a aratat Liviu Dragnea. (27 decembrie, Agerpres)
  • “Nu sunt sigur, dar nu cred ca vreun serviciu, sau cel putin nu cred ca SRI, de exemplu, a influentat aceasta decizie. Asa cred eu, poate am o parere gresita. Nu am decat evaluari. Pentru ca SRI a dat aviz pozitiv si cand a fost numita secretar de stat si cand a fost numita ministru si era casatorita cu acelasi om. La ce s-a ajuns, sa se distruga o familie, sa aud si sa vad lucruri care imi aduc aminte de Evul Mediu, de xenofobie si de teorii din astea de desene animate, sa stiti ca imi arata o foarte mare disperare din partea unora. Eu vreau sa le spun ceva: majoritatea in Parlament o avem, imi pare rau ca nu au fost constienti de asta. Chiar avem majoritate in Parlament si Parlamentul, asa cum am spus cand am fost ales presedintele Camerei, este locul unde se fac legi, dar este si locul unde se stopeaza abuzurile generate de anumite legi. Nu ma pot lungi cu Guvernul la nesfarsit pana la urma, dar puterea suprema in acest stat o are Parlamentul” (27 decembrie, Agerpres)
  • “Eu va garantez ca orice alta propunere din PSD sau, ma rog, poate cu doua - trei exceptii, care au trecut pe la o anumita academie, o faceam era gasit ca inca de la gradinita avea simpatii Al-Qaeda sau alte retele" (27 decembrie, Agerpres)
  • "Cred ca serviciile secrete ar trebui sa aiba o pozitie foarte clara daca exista vreo problema de securitate sau vreo problema in ceea ce priveste aceasta nominalizare, altfel eu o sa consider ca aceste zvonuri pleaca de la ei, si chiar le cer public si prieteneste, ca ne cunoastem foarte bine. (...) Eu il cunosc pe acest om.“Doamna Sevil a fost ministru in guvern, atunci nu au avut o problema serviciile? Atunci nu au avut nicio problema cei care vorbesc acum? Sa fim seriosi. Vad ca vin intrebari dintr-o televiziune care este foarte romaneasca, am inteles si ingrijorari. Nu exista asemenea riscuri. Cine o cunoaste pe Sevil Shhaideh stie ca e o femeie foarte serioasa, foarte muncitoare si foarte cuminte” (22 decembrie)
  • “Au cumva dreptate oameni care au inceput sa spuna lucruri - ca sistemul este speriat de o posibila ascensiune a mea, de o posibila prezenta a mea in fruntea guvernului sau de o posibila prezenta a mea pur si simplu in Parlament ca presedinte al partidului, pentru ca as taia niste tentacule?” (18 decembrie, Agerpres)
  • “Eu nu am de gand sa imi bat joc de voturile de astazi, nici nu am de gand sa fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor institutii, nici nu am de gand sa le tratez cu indiferenta.” (11 decembrie, Agerpres)


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.