Apreciez foarte clar si fara niciun fel de echivoc ca un al doilea raspuns (negativ - n.r.) ar fi un gest suicidal al presedintelui. Atunci, singura solutie care ne ramane la indemana, este, desigur, declansarea procedurii de suspendare. Nu vreau sa ajungem in aceasta situatie, vreau sa fiu foarte clar. Incalcarea Constitutiei nu poate fi tolerata, atitudinea de dispret fata de votul cetatenilor nu poate fi tolerata asa incat la un moment dat trebuie intreprins ceva. Sper sa n-ajungem in aceasta situatie”, a declarat Calin Popescu Tariceanu, potrivit News.ro.

El a precizat ca propunerea Sorin Grindeanu pentru functia de premier este raspunsul pe care PSD si ALDE au gasit de cuviinta sa-l dea ”ca urmare a crizei politice declansate in urma refuzului nemotivat al presedintelui de a o desemna pe Sevil Shhaideh”. ”Daca presedintele refuza si a doua oara, e clar ca ceea ce urmareste nu e altceva decat un joc de putere si amplificarea unei crize politice care i s-ar parea ca ii aduce avantaje. Atunci, sigur ca nu avem la dispozitie alte solutii politice inovatoare”, a mai precizat Tariceanu.

Sorin Grindeanu, presedintele CJ Timis este noua propunere a PSD pentru postul de premier, potrivit anuntului facut de catre Liviu Dragnea, la finalul sedintei Comitetului National Executiv.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca social-democratii renunta la propunerea Sevil Shhaideh, dupa ce liderul partidului a vorbit cu Shhaideh, care i-a spus ca a primit amenintari cu moartea dupa nominalizarea ei.