Liviu Dragnea s-a aratat contrariat de faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a acceptat sa o desemneze premier pe Sevil Shhaideh si vorbeste chiar despre suspendarea presedintelui, "daca vom ajunge la concluzia ca e bine pentru tara".

Anuntul a fost facut de presedintele PSD la Palatul Parlamentului, la patru ore de la declaratiile presedintelui Iohannis, care a cerut PSD-ALDE sa faca o noua nominalizare pentru functia de sef al Guvernului, ca urmare a respingerii lui Sevil Shhaideh.

"Ati sunat si la Cotroceni sa se uite? Am urmarit si noi, ca toata tara, cu stupefactie, anuntul presedintelui Iohannis. De fapt, raspunsul la propunerea noastra cu privire la premier.

Impreuna cu colegii mei am analizat in ultimele ore si am incercat sa gasim care ar putea fi resorturile cinstite sau cosntitutionale care ar fi putut sta in spatele acestei decizii. N-am reusit sa gasim niciun motiv constitutional sau alt motiv care sa tina de alte elemente, riscuri si parerea noastra este ca acest om vrea sa declanseze o criza politica in Romania.

Pana maine seara, va trebui sa luam o decizie. Parafrazandu-l pe Iohannis, vreau sa cumpanesc foarte bine. Nu este o decizie foarte usoara. Daca in urma acestei analize pe care o vom face rapid vom ajunge la concluzia ca, pentru tara, e bine sa il suspendam, nu o sa am nicio ezitare", a spus Liviu Dragnea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.