Presedintele PSD, Liviu Dragnea, anunta, ca, incepand din aceasta luna, angajatii din Sanatate vor primi salariile marite cu 15%, iar din ianuarie 2017 si angajatii din Educatie, afirmand ca partidul cauta solutii ca o alta serie de masuri sa fie implementate de la 1 februarie, in conditiile in care nu vor putea fi aplicate din ianuarie din cauza intarzierii instalarii noului guvern.

”Incepand din aceasta luna, angajatii din Sanatate isi vor primi salariile marite cu 15%; de luna viitoare, cei din Educatie, asa cum am promis inca din campania electorala”, a anuntat liderul social-democratilor, sambata, pe pagina sa Facebook.

El a precizat ca isi dorea sa fie instalat, cat mai repede, un guvern legitim, un guvern care sa adopte primele masuri fiscale pe care le-a prezentat in Programul de guvernare PSD si apoi in calendarul de implementare.

”Majorarea salariului minim pe economie de la 1.250 la 1.450 lei; eliminarea contributiilor pentru sanatate pentru toate pensiile; reducerea preturilor la medicamente (prin anularea HG. 800/2016 si ieftinirea cu 35% a medicamentelor inovative care si-au pierdut patentul); scutirea de impozitul pe venit a pensionarilor cu pensii mai mici de 2.000 lei (peste 90% dintre pensionari); relansarea si extinderea programului national de sanatate pentru Hepatita C pe baza tratamentului fara interferon, inclusiv pentru pacientii cu grad de fibroza F3 si dublarea burselor studentesti la 201 lei per student”, a spus Dragnea.

Totodata, liderul PSD a mai afirmat ca unele dintre aceste masuri ar fi trebuit adoptate inainte de 1 ianuarie, transmite News.ro.

”Cum nu avem inca un guvern votat de Parlament, in ultimele doua zile am lucrat, impreuna cu colegii mei, pentru a gasi solutii ca aceste masuri, atat de asteptate de romani, sa fie aplicate macar de la 1 februarie. Pentru ca vreau ca romanii sa aiba mai multi bani in buzunare, iar tot mai multi sa faca parte din clasa de mijloc!”, a precizat Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.