Comisia de validare a mandatelor noilor deputati se va intruni marti, iar cei 329 de noi deputati vor depune juramantul in plen miercuri, informeaza wall-street.ro, care citeaza news.ro.


Comisia de validare a mandatelor va avea 30 de membri, alesi de plenul Camerei Deputatilor si va incepe sa functioneze marti la ora 12.00.

Deputatii care vor fi validati vor depune juramantul miercuri, de la ora 9.00. In cazul in care vor exista probleme cu contestarea unor eventuali deputati, acestia vor trebui validati individual, printr-un vot al plenului, miercuri dimineata.

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunta ca liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului social democratilor, Liviu Dragnea, specificand ca, daca va fi nevoie, PNL va sesiza chiar si Curtea Constitutionala.

De asmenea, presedintele USR, Nicusor Dan, sustine ca partidul pe care il conduce se va opune "validarii mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea condamnat pentru frauda electorala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.