Consultarile dintre presedintele Klaus Iohannis si partidele parlamentare pentru formarea noului Guvern vor incepe miercuri, cand vor veni PSD, PNL, USR si UDMR la discutii, si vor continua joi, cu ALDE, PMP si grupul minoritatilor nationale, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.
"Aceste consultari vor incepe miercuri, 21 decembrie, si se vor desfasura in urmatoarea formula: la ora 11:00, la Palatul Cotroceni, este invitata delegatia Partidului Social Democrat. De la ora 12:30, vor fi aici, la Palatul Cotroceni, cei de la Partidul National Liberal. De la 14:00 vor fi negocieri cu USR. La ora 15:00, se vor desfasura consultari cu cei de la UDMR. Vor continua aceste runde de consultari joi, 22 decembrie, cand la ora 11:00 este invitata la Palatul Cotroceni delegatia celor de la ALDE, la ora 12:00 PMP, iar aceste consultari se vor incheia la ora 13:00, cu cei care ii reprezinta pe minoritatile nationale alese in Parlament", a anuntat Dobrovolschi.

Delegatiile vor fi formate din maximum cinci persoane

Dobrovolschi a explicat ca aceste consultari au fost impartite pe parcursul a doua zile pentru a exista suficient timp pentru discutii cat mai clare.

"Cu siguranta ca dupa aceste runde de consultari, cand presedintele Romaniei va avea in fata opiniile tuturor partidelor reprezentate in noul Parlament, va exista o analiza din partea domniei sale si va face publica o concluzie mult asteptata de romani", a mai spus Dobrovolschi.

Presedintele a avut si saptamana trecuta o runda de consultari cu partidele intrate in noul Parlament, de la care PSD si ALDE au lipsit, invocand faptul ca acestea nu respecta Constituti, intrucat nu erau anuntate rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 11 decembrie, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.