Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, la Cotroceni, dupa consultarile cu presedintele Klaus Iohannis, ca liberalii nu au propus in acest moment un premier, ci asteapta sa vada pozitionarile celorlalte formatiuni, iar Dacian Ciolos ramane ”prima optiune”, dar PNL este ”realist” si considera ca va fi nevoie de un prim-ministru care sa uneasca dreapta.

”Nu suntem in masura de a face o propunere de premier, asteptam rezultate consultarilor. Asteptam sa vedem ce se intampla, daca partidele isi exprima public interesul de a servi cetateanul, deci in momentul de fata nu avem o propunere de premier, dar daca ar fi sa ajungem in situatia de a face propunerea de premier, cu siguranta va fi un om integru, implicat, pentru care sa vorbeasca faptele", a spus Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Intrebata daca aceasta propunere mai este Dacian Ciolos, noul lider al liberalilor a afirmat ca actualul prim-ministru este prima varianta, dar trebuie avut in vedere si cineva care poate uni partidele de dreapta.

”Vom urmari ce se intampla cu partidele care se clameaza de dreapta si vom vedea daca se ajunge in acea pozitie. (...) Daca vom ajunge in situatia de a propune premier, bineinteles ca Ciolos va fi prima optiune, dar suntem oameni realisti si am ajunge sa propunem premierul daca s-ar face o coalitie de dreapta, deci trebuie sa fie o persoana care sa poata strange partidele de dreapta", a spus Turcan.

Raluca Turcan: "PNL este un partid care se poate schimba"

In discutiile cu presedintele Klaus Iohannis a fost abordat si subiectul alegerilor, liberalii prezentand ”ce nu a functionat”, dar si dorinta de a rezolva aceste probleme, pentru ca PNL este un partid care se poate schimba.

"Evident ca am prezentat ceea ce credem noi ca nu a functionat, dar in primul rand am exprimat dorinta de relansare si redresare a PNL. Romania are nevoie de un program de dreapta, un partid de dreapta, care sa sprijine investitori
i", a spus Turcan.

Ea a afirmat ca liberalii i-au spus presedintelui si ”ce nu a mers” si si-au exprimat ”speranta si dorinta de a corecta” aceste lucruri. ”Daca nu invatam din greseli, inseamna ca nu suntem pregatiti pentru viitor", a adaugat liderul PNL.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.