Discutia in jurul numelui viitorului premier a fost relansata din primele minute dupa publicarea exit-poll-urilor, luarile de pozitie fiind dominate de liderii PSD, care au repus pe tapet numele lui Liviu Dragnea.

Conform ultimelor date oferite de BEC, PSD va avea cele mai multe mandate in ambele camere ale Parlamentului. Mai jos veti regasi cele mai noi declaratii citate de Digi24 cu privire la noul premier al Romaniei.

Liviu Dragnea: „Nu am zis inca NU la varianta Dragnea”. Vasile Dancu, a mai declarat liderul PSD, nu este luat in calcul pentru functia de prim-ministru.

Victor Ponta: „Eu am spus un lucru bazat pe experienta avuta in cele trei guverne: daca vreti eficienta si vreti sa facem treaba, cine e seful partidului, e si seful guvernului”.

Gabriela Firea: „Personalitatea politica cea mai indreptatita sa fie premier al Romaniei este presedintele PSD, Liviu Dragnea - vicepremier si ministrul Dezvoltarii in Cabinetul PSD. Victoria istorica a PSD in alegeri se datoreaza romanilor care cred in Programul nostru de guvernare, dar acest document programatic nu ar fi existat fara implicarea presedintelui PSD si fara spiritul de echipa pe care l-a imprimat. S-a muncit cu mare bucurie pentru a face bine oamenilor. Pentru solutii si idei valoroase. (...) Din punctul meu de vedere, romanii au dat un vot clar pentru Liviu Dragnea - premier, PSD partidul invingator! Cu aceasta formula trebuie sa mergem la Palatul Cotroceni! Justitia nu a interzis, prin sentinta, dreptul de a alege si de a fi ales al domnului Dragnea. Presedintele tarii trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca cea mai legitima persoana pentru a conduce guvernul si pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de romani este presedintele PSD. Succes, Domnule Presedinte Liviu Dragnea! Sigur veti conduce un guvern eficient, atent la nevoile romanilor!”

Calin Popescu Tariceanu: Cetatenii si-au spus cuvantul. L-au rostit limpede si raspicat. Il chem pe Presedintele Iohannis sa accepte fara ganduri ascunse vointa poporului asa cum s-a manifestat la urne si sa nu stea in calea formarii unui guvern legitim, legal si democratic.

Vasile Dincu: „Viitorul premier va fi probabil cel pe care il va desemna PSD. Este dreptul castigatorului, este constitutional sa fie asa. Vom vedea care va fi acesta, dar este dreptul invingatorului sa stabileasca asta. Probabil ca va fi un prim-ministru care va pune in practica programul PSD, programul din aceasta campanie electorala”.

Traian Basescu: „Cand sunt apropiati si mai iesi, cum am gasit eu solutia imorala, am rupt chiar din alianta PSD un partid, a fost o miscare politica acceptabila, dar acum diferenta pare a fi prea mare. Dar sa vedem rezultatele finale. Dupa exit poll-uri, diferenta e mare ca sa fortezi lucrurile”.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Alina Gorghiu: „Orice meci se joaca pana la capat. Si cu obiectivul pe care l-am fixat, si anume acela de a incerca sa facem o majoritate parlamentara pentru proiectul Dacian Ciolos prim-ministru, e un proiect care inca se joaca. Depinde foarte mult de rezultatul final, va depinde de rezultatul celorlalte partide mici, daca vor intra sau nu in Parlament. Mesajul pe care vreau sa il dau este unul de atentie este unul de atentie pana in ultima secunda."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.