Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitala, este audiat, vineri, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in dosarul care vizeaza achizitiile facute de unitatea sanitara.

UPDATE 10 decembrie, ora 14:00 Florin Secureanu a fost arestat preventiv, sambata, pentru 30 de zile, de magistratii Tribunalului Bucuresti. Decizia instantei nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

UPDATE 19:00 Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost reţinut, vineri, de procurorii DNA, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită şi delapidare.

Anchetatorii au ridicat din Spitalul Malaxa, la sfarsitul lunii noiembrie, documente referitoare la contracte de achizitii, iar Agentia Nationala de Integritate verifica daca exista diferente nejustificate intre averea dobandita de Florin Secureanu si veniturile realizate de acesta in perioada in care a condus Spitalul "Nicolae Malaxa”, scrie News.ro.

Secureanu a fost demis, in 29 noiembrie, de primarul Capitalei, dupa ce Gazeta Sporturilor a relatat ca acesta scoate bani din bugetul unitatii medicale in baza unor facturi fictive emise catre o firma din Iasi care este dizolvata din vara anului trecut, decontand inclusiv inmormantari ale rudelor unor cunostinte din Primarie.

I-a cumparat iubitei bijuterii cu bani decontati prin spitalul Malaxa

Managerul Secureanu i-a cumparat iubitei sale, alintata "Vrabi", bijuterii in valoare de 9.000 de euro achitate in baza unui contract pentru curatarea instrumentarului de la Sectia Ginecologie, a relatat Gazeta Sporturilor, care a prezentat si inregistrari audio din care reiese ca Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, ii injura si ameninta pe angajatii care sunt practic fortati sa tina o contabilitate dubla.
Citeste si:
O procuroare vrea să îi audieze pe Donald Trump și pe copiii săi...
O procuroare vrea să îi...

Pe lista de plati a Spitalului Malaxa sunt mai multe firme care s-au ocupat de imaginea managerului Florin Secureanu, Grupul de Arte SRL, cu sediul in Bucuresti, fiind una dintre acestea si incasand de la spital 46.714 de lei, au mai scris jurnalistii de la GSP.

De asemenea, Gazeta prezinta o factura de 3.144 de lei de la SC Megazone Concept SRL, un loc unde se organizeaza petreceri, achitata de SC Noventis. Factura reprezinta plata pentru petrecerea care a avut loc in 16 iunie 2016 pentru baiatul cel mic al managerului Secureanu. Noventis este cel mai mari furnizor al spitalului, cu 12.136.000 de lei incasati de la Malaxa.

Si-a amenajat vila cu bani decontati din spital

Jurnalistii de la GSP au mai scris ca fostul manager de la Spitalul Malaxa, care locuieste intr-un apartament RAAPPS din centrul Bucurestiului, isi construieste o vila cu doua etaje langa Lacul Floreasca, decontand prin spital banii pentru amenajari.
Citeste si:
Ce spun angajații despre sistemul de muncă hibrid: 4 tendințe ale...
Ce spun angajații despre...

Jurnalistii au aratat ca in 2 aprilie Secureanu a adus la contabilitatea spitalului o factura in valoare de 14.313 lei de la magazinul Leroy Merlin, de unde a achizitionat pentru vila sa in constructie mai multe materiale, intre care caramida sticla, polistiren expandat, manusi de protectie.

Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu a platit din fondurile unitatii medicale si achizitionarea unul balon intragastric pentru o femeie pe care o numea "nepotica", dar si o interventie chirurgicala la Clinica privata Monza pentru o matusa a iubitei sale, mai scrie Gazeta Sporturilor.

Spitalul Malaxa a cumparat si un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasa.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.