Dezbaterile pe fond in dosarul in care Liviu Dragnea este acuzat de coruptie, alaturi de fosta lui sotie si de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, pot incepe la instanta suprema, dupa ce judecatorii au respins, definitiv, contestatiile inculpatilor.

"Respinge, ca nefondate, contestatiile formulate de inculpatii Sefu Olguta, Prodana (fosta Dragnea) Bombonica si Dragnea Nicolae Liviu impotriva incheierii nr. 921 din 4 octombrie 2016 pronuntata de judecatorul de camera preliminara in dosarul nr. 2628/1/2016/a1 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala", se arata in decizia de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), potrivit News.ro.

Judecatorul de camera preliminara a respins, in 4 octombrie, cererile si exceptiile facute de Liviu Dragnea, Bombonica Prodana (fosta Dragnea) Ionel Marineci, Constantin Claudiu Balaban si Olguta Sefu si a constatat competenta ICCJ, legalitatea sesizarii instantei, legalitatea administrarii probelor si legalitatea efectuarii actelor de catre organele de urmarile penala in cauza.

Instanta a dispus astfel inceperea judecarii cauzei.

Liviu Dragnea, trimis in judecata pentru instigare la abuz si fals intelectual

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 15 iulie, pentru instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual, in dosarul in care este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea cand era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman.

In acelasi dosar, in 11 mai, a fost audiat si primarul Sectorului 3, Robert Negoita, in calitate de martor.

Potrivit procurorilor, in perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa ii incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

Fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzata de abuz in serviciu, alaturi de fosti sefi din Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fosta Dragnea) a fost pusa sub acuzare pentru ca, in perioadele 3 martie - 1 august 2008 si 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sanctionat doua subordonate incadrate in functia de referent la institutiile pe care le conducea, desi stia ca nu s-au prezentat la serviciu si nu au respectat prevederile contractului individual de munca si fisa postului.

Liviu Dragnea, condamnat la 2 ani cu suspendare in dosarul "Referendumul"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat, pe 22 aprilie, de instanta suprema, la doi ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul "Referendumul", dupa ce initial primise un an de inchisoare cu suspendare, decizia fiind definitiva.
Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Secretar general al PSD la data comiterii faptelor, Dragnea a fost judecat pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, din dosarul „Referendumul” Liviu Dragnea, "cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala, necuvenite, pentru alianta politica din care facea parte partidul reprezentat de inculpat, si anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale".

Conform procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.